UNITAT, polítics, UNITAT!


Benvolguts/des, el meu nom és Neus Matamala, tinc 38 anys i sóc de Girona
Avui, no sé el per què, m’he decidit a escriure-us. Ho dic en plural perquè aquesta carta es dirigeix a tots i cadascun dels polítics que formeu part d’aquest procés independentista.
L’origen d’aquesta carta era per a les preses i presos, perquè sento que estan tots tancats per culpa meva, pel meu vot, per la meva manera de pensar i aquesta il·lusió  i necessitat de ser independents.
El meu deute és exactament igual amb tots i cadascun d’ells.
Personalment, tinc molt clar cap a on ha d’anar el camí a seguir, i difereix bastant d’alguns dels seus criteris, però això no farà mai, que deixi d’estar-los a totes i tots, immensament agraïda. Sóc membre de la Crida i emplaço sempre a tothom a registrar-se al Consell per la República perquè confio que és i serà la millor manera de començar a funcionar com a País.
Ser mare d’en Martí i la Júlia, de 10 i 13 anys respectivament fa que no em pugui ni imaginar què és estar privada de llibertat per veure’ls i viure’ls.
Penso que ningú esperava que Espanya arribés tant lluny contra Catalunya i els nostres presos i preses estan pagant per tot el poble català. Un preu tan alt que fa mal de dir, de pensar...
Porten molt temps empresonats, massa, mai s’hauria d’haver permès.
Com a Neus, sempre faig el que puc, en el dia a dia, i quan se’m demana que col·labori en diferents actes.  Però escriure’ls em costa molt. M’entristeix. Em sento responsable de la seva situació i em sento malament per no deixar-ho tot i liderar les accions que jo penso s’haurien de portar a terme. Però em guanya la por, la responsabilitat amb els meus, i el fet que el meu pare també estigui exiliat, m’obliga a responsabilitzar-me de massa coses. Crec que si una cosa hem après, malauradament amb tot això, és quan influeix en les nostres famílies, la decisió presa per cadascun dels nostres.
Sí, el meu pare, va marxar a acompanyar el President Carles Puigdemont a Bèlgica el 29 d’octubre de 2017 i des del març de 2018, aquest mes farà un any, no ha pogut tornar a casa ja que l’Audiència Nacional el reclama. És en Jami Matamala, el meu estimat i enyorat pare.
Jo sempre he treballat amb ell, cada dia, a l’empresa familiar. El puc trucar quan em cal, puc agafar un avió i anar-lo a veure, però això passa cada dos o tres mesos i no puc evitar trobar-lo molt a faltar. El viatge és llarg i car. Però el cas dels presos, és tan dur, i han de ser tan valents, que no hi haurà temps en aquesta vida per tornar-los tot aquest sacrifici.
Des que va començar tot això, a casa hem hagut de suportar moltes coses que mai m’hauria passat pel cap que fos possible, des de que ens punxin els telèfons, fins a que ens segueixin amb cotxe o patrullin davant de casa. Insults de tota mena a través de les xarxes socials i també a la cara. Però hem sabut portar-ho. Amb els meus fills, riem llegint els tuits o cartes d’alguns ultres i fatxes, intentem treure-hi ferro perquè els petits no s’espantin i també perquè aprenguin que només ens fa mal qui nosaltres permetem. I a aquesta gent, no els hi permetem. Aquests tipus de “comentaris” no ens poden fer mal, i com tantes vegades en aquesta vida, agradarem a uns i a d’altres no, hem d’acceptar-ho sempre i aprendre’n, aprendre a no tractar mai a ningú com ells ho fan amb nosaltres. Vull que els nens creixin amb més valors que aquesta gent.
Un dels pocs aspectes positius de tot això, és la quantitat d’accions i gent brillant que he conegut. Els fills/es, parelles, germanes i germans, cunyats i nebots,... dels presos i preses, per mi, uns altres herois. Jo sí sé el que passen, el que pateixen, les seves pors, els seus moments... en tot aquest temps no he pogut llegir ni escoltar res dels seus fills/es perquè em desmunto.
Jo sóc incapaç de dir que no a res que em demani algú dels seus. Vaig on s’hagi d’anar i faig el que s’hagi de fer. El que sigui.
A vegades, com a filla d’en Jami Matamala em demanen que participi a actes i sopars grocs, ja en porto molts i he hagut d’aprendre a parlar en públic malgrat el mal de panxa i nervis que passo els dies previs. No m’agrada, no estic còmode parlant davant la gent, però no puc negar-m’hi. Si el meu testimoni pot ajudar, sempre ho faré.
Em molesta una mica, la veritat, el concepte que s’ha venut del meu pare, com si fos un gran empresari i mecenes de tot. Nosaltres tenim una petita empresa familiar on hi treballem tots.  El meu pare treballa tots els dies de l’any quan cal, i sempre és el primer a arribar al despatx i l’últim a marxar-ne. És el millor exemple per a tots els treballadors. Ara ja fa més d’un any que no podem comptar amb ell, el seu despatx és buit.
Quan va fer els 60 anys, ho vam celebrar amb família, com sempre hem fet, amb uns macarrons cuinats per ell, a casa seva. Estic contenta perquè va ser l’últim aniversari que vam passar amb ell tots junts, i li vàrem regalar un llibre amb un recull de cartes dels seus amics, amigues i família. Crec que va ser el millor regal que podíem fer-li, sense saber que als pocs mesos, hauríem d’aprendre a viure sense ell.
Als actes que vaig, això és tot el que explico.
Explico, que el meu pare ha pres una decisió molt important pel bé del país i per ajudar al seu amic, el President Puigdemont.
Explico, que ha posat per davant de la seva família i de la seva única empresa, la feina pel país.
Explico, que a risc de perdre el poc que té, s’ha quedat a Bèlgica amb un únic objectiu.
Explico, que ha decidit no conviure amb la seva dona, no veure a diari els seus fills, néts i amics, per ajudar a aconseguir una única fita.
I explico, i m’enfado, perquè no puc entendre que hi hagi disputes entre partits i que no es vagi a la una.
Els polítics, tots, viviu de la política, és la vostra feina, lícita i complicada com tantes altes i el meu pare també en tenia una, que ja no pot fer. Ell no ha promès res a ningú, ell no té cap responsabilitat davant el poble de Catalunya més enllà del seu amor al nostre país.
Ho ha deixat tot, assumeix el risc de perdre-ho... no podeu, tots els polítics deixar la vostra feina particular dins d’un partit per fer una feina col·lectiva per a tots els catalans i catalanes que us hem votat per implementar la República?
De debò voleu que em cregui jo, la filla d’un dels homes més altruistes d’aquest procés que, a la vostra edat, amb la vostra cultura i coneixements, no sou capaços de fer un front comú a Espanya?? Busqueu una entesa entre els vostres partits, si us plau!!
De debò no veieu que ens exterminaran? Que ells sí van a la una contra nosaltres.
Us suplico a totes i tots que trobeu la fórmula per anar units, que us poseu a la pell del meu pare el dia que va prendre aquesta decisió, i que tingueu el coratge de posar la nostra República davant de tot, sobretot davant del vostre partit.
Amb tot el meu amor i respecte, Neus Matamala.

Comentaris

  1. Una abraçada, Neus. Amb tu m' identifico. Valor i dignitat davant una societat que volem millorar. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quanta raó sap molt de greu que es posi el partit per debant del País
      Ànims molts ànims de una garrotxina

      Elimina
    2. Gràcies Neus per aquesta carta.
      Gràcies per la teva família, per l'amor als teus i per l'amor que tots vosaltres teniu a Catalunya.
      No cal que et digui que comparteixo els teus arguments i reflexions dirigits als representants dels partits.
      Però el que realment m'arriba al cor és l'exemple que ens doneu a tots, persones i famílies com la vostra, pares com el teu, i l'enteresa que demostres en la teva carta. L'honradesa, la forma de dir-ho als vostres fills, néts, del que el teu pare està fent:ajudant al nostre president.
      La valentia i esforç que demostres en tot moment.
      Ja sé que que diràs que tot el que esteu suportant la família no és cap heroïcitat; jo penso que sí.
      Però també crec que tot aquest procés està fet de petites i grans heroïcitats. De petites i grans renúncies personals, pel un bé superior.
      En aquest camí que anem fent junts, hem trobat i trobarem molts problemes, ens han fet i ens faran tot el mal que puguin, tenen moltes ganes de venjança -ho tenen al seu adn-; però sempre es tobaran amb un poble que al seu adn hi té incorporada la resistència, el desig de llibertat,...i que finalment ens portarà, no ho dubtem, a la independència.
      Gràcies Neus

      Elimina
    3. Impossible escriure amb poques paraules el que sento i penso, només me'n surt una, GRÀCIES infinites al teu pare i a vosaltres la seva família. Si us plau fes-li arribar el nostre agraïment que mai podrem pagar per tot i tant el que fa. Increïble saber que hi ha persones que estimen tant Catalunya que ho sacrifiquen TOT, desitjo, amb totes les meves forces que no sigui en va i faig el que puc per ajudar-hi. Una inmensa abraçada!! 🎗️💛

      Elimina
    4. Moltes gràcies Neus. Gent com vosaltres sou un exemple per tots els catalans i catalanes. Mai no us podrem retornar tot el vostre sacrifici. Estic molt orgullosa de la gent que ens representa. Els polítics exiliats i els empresonats, tambe la gent que lluita per ajudar-los. Grans persones úniques en un món dominat per l'interès. La proposta que fas es clara: anar un pas mes enllà i fer front comú, demanes la UNITAT de les forces independentistes. Es un recurs importantíssim i que donaria un gran impuls a l'objectiu tan desitjat de la República catalana! Subscric tot el que dius i et dono ànims per continuar en aquesta lluita que en un altre nivell és la nostra. Una abraçada. No esteu sols!!!!

      Elimina
    5. Només una cosa MERCES, MERCES,MERCES PER TOT EL QUE FEU. NO US O PODREM RETORNAR MAI.
      FRANCESC LLOVERA

      Elimina
    6. Mi mas profunda admiracion por ti Neus y toda tu familia. Estoy totalmente de acuerdo contigo y a traves de este mensaje exijo a todos los politicos que no desoigan el clamor del pueblo de Cataluña que en todo momento se esta pidiendo unidad, unidad

      Elimina
    7. Mi mas profunda admiracion por ti Neus y toda tu familia. Estoy totalmente de acuerdo contigo y a traves de este mensaje exijo a todos los politicos que no desoigan el clamor del pueblo de Cataluña que en todo momento se esta pidiendo unidad, unidad

      Elimina
    8. Estic emocionada, mai serà suficient l'agraïment al teu pare, a tu i tota la vostra familia. Aquesta carta hauria de fer reflexionar als nostres polítics, unitat i unitat!

      Elimina
  2. Molt emocionada per les teves paraules i per veure que el que jo penso és compartit per algú tant especial com tu. Jo també vull que tots s'entenguin pel bé del nostre petit/gran país. Quan siguem independents, lliures, llavors que lluitin per qui mana i a qui és vota, però ara això no toca. A mi també em costa que gent tant preparada no sigui capaç de posar el país devant el partit en aquests moments. Gràcies Neus, una abraçada per tots i molta força 💛

    ResponElimina
  3. Completament d'acord Neus.Tothom ho té clar, menys alguns polítics. Doncs, nosaltres som els què tenim esperit crític i els què votem.

    ResponElimina
  4. Neus, aquestes paraules fan a la vostra família molt gran. Et diria un milió de coses, cada frase, cada explicació, la comparteixo amb sentiment, amb emoció, amb tristesa, però ho resumeixo amb dos paraules, "moltes gràcies". Per qualsevol cosa que necessiteu, recorda que ara teniu una família de més de dos millions de Catalans que tenim el mateix somni, i poc a poc estem construint una petita República. Una abraçada. @Photo_Mariano

    ResponElimina
  5. Ostres Neus, completament d'acord amb tot el que dius. Molt triste per la situació que esteu vivint tu i la teva familia, però molt orgullosa de persones com vosaltres. Tan de bo, es faci la llista única, i puguem fer força i poder trobar la manera de que puguin tornar tots a casa. Gràcies, molta força i una forta abraçada!! ����

    ResponElimina
  6. Quin orgull de persones en valors humans

    ResponElimina
  7. Gràcies, Neus. Una carta imprescindible. Tant de bo que aconseguim aquesta unitat. Confio com tu en la Crida i el en Consell de la República, però no sé què hauríem de fer per convèncer-los a tots.

    ResponElimina
  8. Neus estic amb tu. El dissapte vaig estar a Bruselas i Li vaig mostrar la meva admiracio al teu Pare. Que no te preu tot lo que está fent per la nostre República teniu tot el meu soport

    ResponElimina
  9. Neus, tot el meu suport i es hora d'exigir als nostres politics que facin el "gran esforç" (sembla increïble que ho haguem de dir sent catalans com són) d'anar units d'una vegada i aixi d'una vegada, també ens podríem comptar. Molts ànims, Neus.

    ResponElimina
  10. Hola Neus! Divendres passat vaig tenir el gran honor d sopar amb el President Puigdemont i al costat del teu pare a la casa d la República. Em va semblar una gran persona; prudent, noble, atent... Em sap tan d greu q estigueu passant x aquest malson tb vosaltres... Tens tanta raó quan dius que necessitem fer pinya x no acabar esclafats dl tot... Però alguns polítics ho estan engegant tot a rodar pls interessos d partit. No tenen en compte el q demana a crits el poble però crec q els acabarà passant factura. Jo també soc fundadora de la Crida i membre del Consell xq penso q el seu noble objectiu és aqest. Fer un front comú x lluitar contra aquest Estat embogit.
    No et conec Neus però el vostre patiment és el nostre patiment. Em sento profundament agraïda pel gran gest altruïsta dl teu pare, per la seva lluita x la llivertat d la nostra terra i del nostre poble. Per fer costat d manera incondicional al nostre President.
    Sempre al vostre costat Neus. Ànims i una abraçada.
    Elsa

    ResponElimina
  11. Totalmente de acuerdo Neus respaldo tus sentimientos y me siento cerca de ti cuando leo tus palabras

    ResponElimina
  12. No tinc paraules...Gràcies!
    Només et puc dir...Seguim!

    ResponElimina
  13. Neus sóc en Blai Matons i Fabregat un petit empresari barceloní diguem amb què puc ajudar .Disposat a tot , amb gent com vosaltres ho tenim guanyat !!!!

    ResponElimina
  14. Si no hi ha unitat i anem tots a una siguem del partit que siguem no guanyarem

    ResponElimina
  15. Gracies Neus. Una carta escrita amb sentiment, amb força i amb tanta raò que nomès puc felicitarte i donar-vos ànims al teu pare i tota la família. Una abraçada i Visca Catalunya

    ResponElimina
  16. Tot el meu suport Neus. Però alguns polítics sembla que no ho volen entendre

    ResponElimina
  17. El que fa el teu pare no li podrem agrair mai prou. Fes-li arribar el nostre agraïment i reconeixement. Som molts els pensem com tu i amb les teves paraules ens fas d'altaveu. Volem unitat, sabem que units som més forts. No deixarem de reclamar unitat als nostres polítics.
    Gràcies Neus per la teva generositat i la de la teva família.

    ResponElimina
  18. Molts cops he tingut present al teu pare, tot pensant en els presos polítics. No el coneixia a ell ni a la seva família, a la que intuïa en una situació semblant a les dels presos. Ara constato que és així. La meva admiració i agraïment per a ell i per a tots vosaltres!!! Guanyarem!!!

    ResponElimina
  19. Neus, grans paraules. Millor no ho pots dir. El teu pare sempre l'he admirat. Fa quinze dies vàrem viatjar de waterloo a Brussel.les ell, la meva esposa i jo. És un homanàs. Quina categoria. Gràcies pel que has escrit i ho compartim tot, fins i tot els punts i comes. També tinc una filla de la teva edat. Sóc un avi dels que cada dia ens manifestem a la plaça del Ajuntament.

    ResponElimina
  20. Neus tot el meú recolçament a tú i la teva família. J és veu de quin terenna és el teu pare. Una bona persona. De principis ferms. Integra. Per què dius q és culpa teva.Això no Neus. Cadascú és reponsable dels seus actes. Em fa pena Neus. Però no et culpis tú. Tú vas fer el q vam fer tots els catalans. Tindríem q estar tots a la presó.Sé q patiu i és dolorós. Però tú bonica no tens cap culpa. Una forta abraçada carinyo. Estic per el q em necesites. Pots trucar.me quan vulguis. Sempre a la teva disposició Neus. Anims..!!!

    ResponElimina
  21. No esteu sols. Gran família Matamala..!

    ResponElimina
  22. L' escrit es perfectament clar.El que no s'entén es el pensament dels nostres representants quan tanquen les orelles a aquest tipus de pregs, tant i tant clars.
    Quina es la dificultat per entendre el que diem MILIONS dels seus votants ?
    I una altre cosa que em te frapat : perquè mai responen a aquestes súpliques ? Perquè donen sempre la callada per resposta ?

    ResponElimina
  23. Felicitats per les teves paraules, per explicar-nos en primera persona lo dur que és viure aquesta situació; no en dubtava ni en dubto. Però si que em soprèn quan dius que no pots escriure als presos per la tristesa que et fa. M'agradaria parlar amb tu en privat, crec que tenim moltes coses per compartir. El meu correu és: angi2a@telefonica.net. una abraçada per tot Neus. Espero noticies teves ben aviat!

    ResponElimina
  24. Completament d'acord Neus molts voldriem fer més del que fem, la majoria no sabem per on tirar perquè no hi ha en aquests moments cap partir que treballi de forma intel·ligent clarament per la república i ara venen unes eleccions transcendentals per el nostre futur i no sabem a qui votar perque el nostra vot realment serveigi a la causa, i no es perdi, i això FRUSTRA MOLT i la frustració es el primer pas perquè la gent abandoni. Jo no penso abandonar mai tinc dos fills i penso lluitar fins al final per el seu futur, però cada dia veig més frustració i cansansi al neu vontant i això és degut primordialment, al meu entendre, no al mal que està fent Espanya si no al caos i a la falta de generositat per part de tots els partir polítics independentistes que ens han de portar a implantar la república.
    VISCA CATALUNYA LLIURE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Neus estamos contigo y no podemos desfallecer , a por la REPUBLICA ,y no nos vencerá esta España corrupta

      Elimina
  25. Gràcies Neus per la valentia, pel coratge, pel compromís. Teus, del teu pare, en Jami, i la teva família en ple.

    I no. Tampoc. Vosaltres tampoc esteu sols. Us tenim presents en els nostres pensaments i els nostres bons desitjos.

    ResponElimina
  26. Neus maca tens tota la raó! Estem amb tu!!😘😘😘

    ResponElimina
  27. Kuant valor Neus, el teu pare i tota la vostra familia
    Estem amb vosaltres i amb el.nostre President Puigdemont
    Gracies pel vostre impagable sacrifici

    ResponElimina
  28. Gracias als Matamala !
    Estic totalment d,acord amb el que dius Neus :
    Em d,anar tots a la una !!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. no aniran junts xq no treballn xl q s'ompln la bok...!
    malaudamnt x naltos d momnt no hi ha cap altte altrnativa on dirigir lo vot i aqui s on m d fer feina ja q ls q ms creiem q ho farien ja ms han dmostrat l q son valaços d fer...!

    ResponElimina
  30. Bona nit Neus,m'importen les persones no els partits ni les institucions,no crec en l'unitat a qualsevol preu,crec que el cami ha de ser coherent amb l'objectiu,hem d'ajudar en les nostres possibilitats en tot el que poguem en el dia a dia per les causes justes,equitat,solidaritat,pau(no violencia),respecte,espero que el meu escrit us ajudi.pero no us dire mai "amen,"
    Comteu amb mi ,no conteu amb mi per dir amen,la vertable força es la capacitat de lluitar pels valors en.la discrepancia,petons oi abraçades...

    ResponElimina
  31. Es un orgull tindra gent com tu i la teva familia.Moltissimes graçies sobretot al teu pare i a tota la valenta reste de companys de deixar familia, feina i en resum la seva vida al seu pais(el nostre)i lluitar des.de fora per tot el GRAN POBLE CATALA.No vull despedirme sensa dona tota la força i amor per els nostres companys empresonats a Madrid i a les seves families.Moltes graçies i....VISCA CATALUNYA LLIRE.

    ResponElimina
  32. Estic amb tu, ara es l'hora d'anar junts, pero ja ho deia la iaia, :el problema de Catalunya som els propis catalans", quina llastima.
    Posen el partit per devant de la terra.
    Llastima, ho aconseguirem pero costara.

    ResponElimina
  33. Tot el meu suport Neus, tens tota la rao de demanar que tots units tindriam molta mes forta.

    ResponElimina
  34. Fantàstica Neus, que reculls la veu del teu pare i de molts ciutadans catalans que no estenem que es prioritzin les diferències entre partits per sobre la defensa del país. Ara no es l'hora del partidisme; toca salvar Catalunya i els seus ciutadans. Només amb la indeoendencin aconseguirem salvar els presos polítics de les urpes espanyoles. Perquè Espanya ense els te com ostatges per anul·lar la lluita per la llibertat. Abraçades Neus, extensibles a tota la teva familia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalmente de acort am tu .Am sentía culpable com tu pro valdrá la pena .Crec que tots tenim un sentiment de culpa .

      Elimina
  35. Tens total la rato.voldrie que tascotesen .
    Une abrasade.

    ResponElimina
  36. Sempre he pensat el mateix...
    Si no anem units ens trapitxaran com a cucarachas"...!!!
    Tenen molta rabia i molt poca cultura... si poguesin ens exterminarian, farian un holocausto amb Catalunya...volem prohibir l'idioma del nostres avis y besavis...!!!!
    Son cruels...!
    Que no veieu el judiçi...? EmepuntoRajoy mentider...(Urkullo el va deixar retratat...
    i qué...??? No passa RES)
    Zoido con cara de tonto...(la que tiene y lo que es)...No sap RES.... Increible...!!!
    Voleu mes actes d,'innominia...????
    TOTS JUNTS PER CATALUNYA...!!!
    COLLONS...!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dels dos principals partits de l independentisme q tenen pes. UN sempre proposa unitat i l altre mai he sentit q fes aksta proposta ,tot al contrari

      Elimina
  37. Tens total la rato.voldrie que tascotesen .
    Une abrasade.

    ResponElimina
  38. És ben veritat Neus, però què hem de fer més? Què ha de passar ? pq els polítics es posin les piles deixin al revés del poble?

    ResponElimina
  39. Totalment d.acord amb el que dius Neus. Estic amb tu.

    ResponElimina
  40. Hi estic plenament d' acord amb el que dius, Neus. Però m' agradaria saber com ho hem de fer perquè els polítics catalans vagin tots a una d' una punyetera vegada....només UNITS podrem plantar-los cara!
    Un agraïment molt gran al teu pare per tot el que està fent, que no és poc...
    Molta força i molts ànims per a tu, pel teu pare i per a la vostra familia. Una abraçada

    ResponElimina
  41. Una abraçada forta per tots vosaltres. Mai podrem agraïr tanta dignitat. Totalment d'acord amb tu Neus. UNITAT així varem aconseguir l'1O

    ResponElimina
  42. Totalmente d acordó pensó el mateix una abrasada i endavant

    ResponElimina
  43. Quantes veritats dius ! Si no van junts tots els partits, ens esclafaran i no haura servit per res el que els hi ha tocat, tant els q estan a presó com els exiliats.
    Es una pena!! Jo no ho entenc ! En quan al teu pare, has d'estar molt orgullosa d'una persona q ha posat el país per devant dels seus interessos. Gran lliço als q no ho fan.
    Una abraçada !

    ResponElimina
  44. A casa meva estem amb tu.
    Moltíssimes gràcies per tota la implicació del teu pare i tota la vostra família.
    No pateixis si no pots fer més, sempre hi ha gent que pot fer, fan i continuaran fent. No ens rendirem mai, serem resilients i resistents. La fita arribarà, no té aturador.
    Una fortíssima abraçada.
    😘😘😘

    ResponElimina
  45. Totalment d'acord.
    Es una vergonya el que fan els partits polítics.
    La gent del poble tenim molt clar el que volem

    ResponElimina
  46. Gràcies Neus, per la valentia del teu pare i també per la vostra, la llàstima és que els partíts independentistes que tenim, no siguin capaços de fer un front comú, miren més per el seu partit i volen una poltrona, abans que fer el que els hi demanem el poble, estic casi et diria que avergonyida del que estan fent, anant tots a la seva

    ResponElimina
  47. Estic realment emicionada...sor en tenim de les persones tan valentes com el teu pare.
    Totalmen d'acord en tot el que dius...espero que arrivi al cor dels que hi puguin fer-hi algu.
    Una abraçada a tota la teva familia especialmen el teu pare. Gràcies

    ResponElimina
  48. Estic amb tu,hitotes les families que.pateixen,exili ho pressoa mi tambèmagradaria que tots els partits anedin junts,pero malauradament aixo no passa,cada partit tira per la seva banda,hi aixi no farem res es una pena.

    ResponElimina
  49. Tota la raó i tota la meva admiració vers ton pare i vers a tu, benvolguda Neus. Però em fa l'efecte que prediques al desert. El nostre poble sembla predestinat a caure als mateixos errors segle rere segle. Quan ho tenim a tocar, arriba un traïdor que ho trenca tot. El partit al que sempre havia votat es nega a fer front comú amb "els seus" per unir-se als espanyols i canvia l'estelada per la tricolor republicana espanyola. Aquesta punyalada m'ha destrossat. I no sé si som a temps d'arreglar-ho, Neus. Fixa't que fa temps que estic demanant a certs polítics de les CUP que es presentin a Madrid per rebentar-ho tot per tal de forçar-los a que ens retornin els nostres drets. No crec que la UE pugui suportar una inestabilitat política constant d'un país arruïnat com Espanya. Tant de bo anessin tots tan units com ho estem el poble. però sentin en Mas parlant de negociar una opció que no sigui necessàriament la independència, me'n fio tant del seu partit com del d'en Junqueras... Només em queda el meu estimat President Puigdemont i prego al cel perquè no ens decebi. Una abraçada de tot cor, Neus.

    ResponElimina
  50. Em sento avergonyit de no fer res. Vaig votar i crec que el fet de votar comporta la responsabilitat de fer quelcom. No es tracte només de votar. El fet de votar vol dir compartir uns ideals i ser conseqüent en el teu vot. Sinó perquè votem ? Estic malalt però aquesta situació de malaltia greu no és excusa per quedar-te quiet i sense fer res, s casa. Penso que potser m'aniré d'aquest món sense haver sigut conseqüent amb el vot que vaig emetre i aquest pensament em fa sentir malament. Tots podem fer quelcom. No ens hem de covardir. De cap manera. Pit i collons!

    ResponElimina
  51. Sols unes paraules surten del cor. Moltes gràcies per ajudar a construir la història d'aquest gran país Catalunya.

    ResponElimina
  52. Neus el primer de tot. Gracies al teu pare, moltes gracies. Gracies al President Puigdemont. El President Màs. Gracies a tots els nostres politics empresonats i exiliats. Gracies als CDR. Per una vegada, els politics varen fer el que el poble els denanava, lluitar desde la política per crear la República Catalana, per fer de Catalunya, el que els Catalans volem. Una Catalunya que defensí els seus ciutadants, de tots els depredadors de totes menes, que no pensen ni els interessen els ciutadants. Tot el contrari del país vehi. Gracies Neus per el vostre grandissim esforç. Amb gent com vosaltres segur que aconseguirem la República i la Catalunya que tant desitgem.
    VISCA LA REPÚBLICA CATALANA LLIURE!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  53. Estic am tu Neus tod el meu suport de par meva y visca la republica

    ResponElimina
  54. Tot el meu suport. Honorem a tots els que varen lluitar i lluiten per les nostres llibertats i per una Catalunya lliure.
    Salut i República.

    ResponElimina
  55. Hola, Neus. Siento terriblemente el drama familiar por el que estáis atravesando. La situación familiar en muchos hogares es de fractura, los que amamos Catalunya y somos auténticos demócratas debemos estar mas unidos que nunca, debemos demostrarlo en las urnas y en el día a día dando información veraz a los ciudadanos..desinformados que se alimentan de las grandes mentiras que la caverna mediática hace llegar al resto de ciudadanos de una manera indigna y manipuladora.
    Fuerza y ánimo, en un momento tan complicado para todos. Gracias a ti y a toda tu familia por trabajar en favor de la libertad de todo un pueblo.

    ResponElimina
  56. També per mi és incomprensible que no vagin tots els partits independentistes a una. Si l'important és fer la República, ara cal anar tots a una. Ja tindran temps després de picabaralles. Els que ho tenen més clar, son la CUP. No descarto donar - lis el vot si no hi ha acord entre tots, malgrat la gran distància ideològica que hi tinc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que cadascú prengui la decisió que millor creu que li convingui, però només cal un apuntament. Si del que es tracta és d’anar a la una, com demana la Néus, votar a la CUP, encara que sigui en clau de vot de càstig pel fet d’estar decebut pel que sigui, és anar exactament en la direcció contrària, i no només ho dic perquè siguin la minoria menys representativa dins de l’independentisme, sino pels seus continuats pals a les rodes dels darrers cinc anys. Penso que ha quedat palès que qui els ha votat pensant que serien els “garants de la República Catalana” haurien de prendre nota del que han fet aquesta colla, i clarament tù (que ara els penses votar-los pel mateix motiu) també. Devant de tot lo feridor de les paraules de la Néus hi ha un crit per anar tots a la una. Si la seva carts t’ha semblat prou assenyada, llavors convé no perdret en el·lucubracions i tirar pel dret, perquè això és exactament el que demanem als polítics que facin.

      Elimina
  57. Hola !! Estic completament d'acord amb vostè, desde él primer instant que vaig veure després del 1-O.
    Com és pot perdre la dignitat , veient que anteposen al partit
    Per damunt ďel que al poble vol.
    TOTS UNITS , ÉS LA
    FORÇA QUE NECESSÀRIA PER-HA
    TOTS.
    POLÍTICS I PAÍS.
    Una forta abraçada .

    ResponElimina
  58. Gràcies Neus. Una carta amb molt sentiment i molta raó. Força i molts ànims.
    Veig que molts ciutadans ho tenim clar que hem d'anar tots a una, amb una llista única, menys els nostres polítics. Es molt trist que poguem perdeu tot per què interposin el partit en lloc de la lluita per l'independència.

    ResponElimina
  59. Es incomprensible per a mi, què és posi el partit per sobre del país ! Mai us podrem agrair prou el que feu , pel nostre president, en definitiva per Catalunya. Gràcies. Crec que ningú podia imaginar-se, què arriberiem a question pun. Amb sap molt de greu, molt. Jo hi plorat molt, al veuré com detenien els nostres pilitics. Quant penso lo dur que deu ser, està exiliat.
    Estem amb vosaltres. També patim, per vosaltres, per el nostre país. Què som molt bona jent. No ens ho maraixem.

    ResponElimina
  60. Jo estic amb tu unitat per seguí en devant una abraçada

    ResponElimina
  61. Bona feina Neus. La dignitat i la correspondència, hauríen de guiar els nostres actes. Ells ho han donat tot amb coratge. Presos i exiliats, families i amics, dolor i melangia, i alhora orgull per formar part d'un colectiu com no n'hi ha d'altres,el dels lluitadors i defensors de Catalunya.
    Força i amor, recolzament i justicia. Et faig arribar el meu reconeixament i gratitud, amb una forta abraçada. Som i serem¡

    ResponElimina
  62. Gràcies! En aquest camí cap a la independència del nostre país hi ha molts catalans que des de l'anonimat estan donant el millor d'ells. Mai podrem agrair prou el que estan fent. El cas del teu pare, Neus, i el de la teva família és un exemple clar i efectiu.

    ResponElimina
  63. Unitat? Mentre hi hagi sigles i partits no ens en sortirem. L'única manera seria guardar i aparcar els polítics i les sigles durant uns anys i repredre'ls quan siguem lliures. Mentretant fer una llista ciutadana.

    ResponElimina
  64. Endevànt i admiraçió,tot el meu soport,àncara no hàn entes..... que necesitém (Unitat)..?

    ResponElimina
  65. Jo sóc de les patidores , i moltes vegades penso com tu, i em sento culpable de tenir-los en presó... Espero poder tenir-los aviat a tots a casa i confío, a pesar de les declaracions al judici de molta mentida i contes inventats.

    ResponElimina
  66. Neus, tens mes raó que un sant, estic tip de demana, que, els partits es posin d'acord de una vegada, que la Independencia no es nomes dels polítics, es de tot Catalunya, la proba que alas manifestacions ens trobem amb gent de tot el ventall politic català , em sap greu però ERC tindria que mira més per el bé de tot el país i no només del seu partit. Llinatge de un partit no es fa grand dividint al poble, si no unifican-lo, això per mi és diu sacrifici polític, lo altre és egoisme.

    ResponElimina
  67. Estic molt orgullosa de comptar amb gent com vosaltres que devant de tot, poseu el vostre amor per Catalunya i per tots nosaltres. Moltes gracies per le teva carta i estic d'acord amb tu que els politics no donan la talla devant el problema que tenim devant, i tots tindrien que anar a la una, i esta a la vista que nomes procuren pels seus partits, espero i desitjo que tot es resolgui i que tots els pressos i els que estan fora per el cas, puguin tornar a casa, i que aixo sigui un mal son, pero aixo els el que voldriem molts, ara hem de veure com acaba tot.Molta sort.

    ResponElimina
  68. Gràcies per expressar el q moltes catalanes sentim. Gran coratge tots els q estan a presó o a l'exili. No es mereixen res del q estan vivint, ni ells ni vosaltres.
    Demanen unitat per fer front a aquesta repressió.

    ResponElimina
  69. Cuanta0 reo en aquet escrit .forsa i sàpigues estem em vosaltres. PEPA .

    ResponElimina
  70. Llàgrimes tinc als ulls, quants cops he pensat i comentat que tots hem d'anar a una per aconseguir la llibertat i l independència de Catalunya. Ara tots a una i un cop arribem al nostre objectiu, ja hi haurà anys perquè cada partit es posicioni.
    Ara hem d'anar TOTS A UNA, com sempre s'ha die, l'unió fa la força; no caiguem en el parany ja que si ens dividim perdrem.
    Otger Robert

    ResponElimina
  71. Gràcies Neus!!!
    Una preciosa, emotiva i fantàstica carta.

    ResponElimina
  72. Totalment d'acord!!!!, El millor de tots es el teu PARE!! Ell es el POBLE DE CATALUNYA de veritat !!!

    ResponElimina
  73. És incompresible que un moment excepcional per la història de Catalunya encara hi hagi gent que pensi en "matar" el contrincant polític proxim al projecte independentista. No volem estrategies de partit per repartir-se les escorrialles de l'autonomia. VOLEM FER PAÍS i volem un País nou
    !!

    ResponElimina
  74. Molt valents tota lafamilia!Si q teniu q conseguir la vostra fita enkara q costi,per un país lliure i net d corruptes.Força a totom!perdó l'Crida es per això per unificar tot el indpendnts...

    ResponElimina
  75. Potser el que hem de fer, ja que tots tenim tant clar que cal UNITAT, es votar TOTS a un sol partit, aixi la resta potser entendria cóm s'ha de jugar.
    El POBLE marca el camí!!!
    Anims, Neus!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Carta de comiat al meu germà Miquel

NO EM PREGUNTEU MÉS