Entrevista a Girona Gastronòmica



PERFIL DE DONA

Neus Matamala, coordinadora d’esdeveniments a Incatis

“El menjar sempre està de moda i la gastronomia gironina, cada cop més”
Tècnica en Administració i Finances i també titulada com a Community Manager a l’escola universitària Eram de Girona, Neus Matamala coordina esdeveniments a Incatis, empresa de 25 anys de trajectòria dedicada a l’organització de fires, especialment gastronòmiques. També gestiona les xarxes socials de l’empresa i de tots els esdeveniments que organitza. Mare de dos fills, li encanta el pa amb tomàquet sucat per dues cares i és una enamorada del seu poble, Celrà. 
Quins projectes tens entre mans?
A curt termini estem preparant el WhiteSummer Tast a Pals,  Firatast , Girocòmic i el Fòrum Gastronòmic a Girona, GastroPirineus i la Fira de la Puríssima de Camprodon. Extraoficialment, preparem coses noves i divertides que us encantaran!
El que més agrada al públic de les fires són els tastets?
Així és, poder tastar força coses que et venen de gust o plats que no has tastat mai és un al·licient a l’hora de convocar visitants. Si a això li afegeixes preus de promoció per incentivar el tast, el resultat sol ser molt positiu.
Les fires també funcionen per modes?
És cert, la nostra sort és que el menjar sempre està de moda i la gastronomia gironina, cada cop més. I Girona més, com diu Carles Puigdemont! [riu]. El còmic també fou una aposta personal que va funcionar molt bé i que enguany creixerà amb força.
Amb tanta vinculació amb restauradors i xefs, podem entendre que ets una experta gastronòmica?
[Riu] T’hauré de dir que no, que d’experta no en tinc res, però que amb dues hores, un mòbil i una cervesa, t’organitzo qualsevol sarau de nivell, en això no em guanya ningú.
Què és 3Karacters i d’on sorgeix la idea?
3Karacters és una empresa que gestiona les xarxes socials de negocis, entitats,... dóna classes particulars a ajuntaments o centres que volen formar als seus treballadors i alhora, fa pàgines web. Va néixer a l’escola universitària Eram on ens vàrem titular en Josep Roca i jo i, juntament amb en Jordi Gamell, vàrem emprendre aquest projecte fa gairebé dos anys. Ara comptem amb l’Emma Ribas i en Pau Sureda. Tots 5 fem 3Karacters.
Com t’organitzes amb dos fills i tanta feina?
El meu truc és senzill, tinc clares les meves prioritats; els meus dos fills són el primer i ser una bona professional és com el meu tercer fill, perquè m’encanta la meva feina. Reconec que quan una és mare, si vol estar present a la vida i dia a dia dels seus fills, ha de renunciar a moltes coses, i sovint, també a nivell professional. Dedicar-me a organitzar esdeveniments des de fa més de 8 anys, m’ha ensenyat a distribuir molt bé les hores i dies. A vegades,.... sec al sofà [riu]. El fet de treballar a jornada intensiva, ajuda a la conciliació i fa que les hores a la feina siguin més que productives. També, comptar amb els meus pares, germans, amigues, parella i família fa que on no arriba un, hi arribi l’altre.
Vas ser regidora a Celrà, tornaries a la política?
Si, quan va néixer la meva filla Júlia vaig començar a participar més activament en la vida del poble, Celrà. Vaig estar 7 anys en política i 2 com a regidora, suposo que seguint els valors del meu pare i avi, qui sempre ens han ensenyat que és responsabilitat de tots contribuir en la societat i aportar-hi tot allò que podem, sovint, de forma altruista. El meu avi Feliu sempre deia: “costa més fer el bé que el mal”. I, creu-me, que la recordo sovint aquesta frase...
Per què vas deixar-la [la política]?
Podria escriure un llibre sobre per què deixar la política i per què no. Hi ha prou arguments vàlids per ambdós supòsits, però responent a la pregunta, amb la mà al cor t’hauria de respondre que ho vaig fer per egoisme, per centrar-me en la meva família i feina. La política requereix molt d’esforç i implicació, vaig haver d’escollir. I encara que no m’ho preguntis,  l’1 d’octubre votaré, sí! [riu].
Qui cuina a casa?
A casa, sempre jo i ara el meu fill petit, en Martí, sembla que té molt interès i encert a la cuina. Per mi sempre ha estat molt important ensenyar-los a menjar, perquè s’ha de menjar de tot, malgrat sovint, des que són petits, he inventat molts plats per colar-los aliments que normalment no volien, convertint el sofregit d’uns macarrons en verdura esmicolada, batuts de fruita amb espècies i fruits secs on hi anava tot el que no els agradava, o les truites de pagès amb restes de verdura del caldo i també la sopa de lletres amb brou vegetal, ... M’encanta una cita que diu que, “qui estima els seus, cuina per ells”.
Quin és el teu plat preferit?
El pa amb tomàquet, sucat per les dues cares.
Quin és el teu plat estrella, el que et surt més bo?
Les “Grasaletes” de tonyina de la Baba, recepta secreta de la meva àvia Francesca. M’hi jugaria el coll si us l’expliqués.
Què prepares quan tens convidats a casa?
Amanides variades i carn a la brasa amb.... pa amb tomàquet.
Què t’agrada trobar de menú quan ets convidada a casa d’algú?
Si arribo i veig una taula de formatges amb melmelades i nous i una plata plena de sushi sóc la dona més feliç del món. I molt wasabi! [riu].


Comentaris

  1. Hola benvolguda Neus, només començar a llegie la teva carta se m'ha posat la pell de gallina, et recolço en tot el que dius. El teu pare no té res que veure amb la política però va tenir el valor d' acompanyar a Carles Puigdemont " el nostre President legítim" per amor al seu país "Catalunya" i sobre tot al seu amic.
    Molts estem d'acord amb les teves últimes paraules . No poden deixar els partits polítics la seva ansia de el partidisme per ser els més votats?
    Aquí pel que estem lluitan és per un país independent.. La República Catalana" no per quin partit es porta més vots. La majoria dels independentistes desitjem que vagin tots a una i es presentin junts per poder aconseguir la República. Una vegada s'aconsegueixi ja es farien eleccions i cadascú que treballi pel seu partit, però si de veritat com deien, estimen al seu país, a Catalunya, tenen que deixar amb un costat els seu orgull de partit i només anar tots junts a una, si no ens costarà molt arribar al que més de la meitat dels catalans desitgem ( encara que diuen que és un 48-50%), sii la meitat i segurament més!! Doncs el 1-O varen incautar unes 700.000 paperetes, més totes les que no varen arribar de l'extranjer i, si es fan els calculs, surt més d'un 50% si no ens les haguessin consfiscat.
    Per tant demano com tu, Neus, que els partits deixin les seves ideés en un costat i treballin tots plegats per la República, ho demana el poble si us plau🙏, la majoria ho demanem, com he dit abans després ja hi hauràn eleccions per decidir quins partits governen el país .
    Que passaria si ara el poble ens possessim d'acord en no votar a cap partit per no voler anar junts a lluitar per l' independència i es fundés un partit sense president només dels ciutadans que varem anar a votar l'1-O?
    Doncs segur que si fecim això, Europa es veuria obligada a acceptar la República Catalana segons la Constitucio Europea i els Drets Humans, per tant això és una cosa que ja s'està parlant de fer.
    Si de veritat i, sobre tot em direjeixo a ERC no volen treballar tots junts per trobar la sol.lució, a llarga ja veurem si definitivament la ciutadania amb els CDRS no ens presentem.. Ja s'han començat a donar veus. Jo d'ell em tornaria a reunir per parlar xq si no acabaran perden la gent que els votava.
    Per altre part Neus, desitjo que tot això s'arregli aviat per a que pogueu tenir el vostre pare al vostre costat.. Jo el conec de fa molts anys de quan va començar l'empresa on 1/2 Girona anava a fer les gestions de despatx a les vostres botigues.
    Ànims reina.. Jo estic amb ell i amb tots els exiliats i presos polítics 😢😍😍

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

UNITAT, polítics, UNITAT!

Carta de comiat al meu germà Miquel

NO EM PREGUNTEU MÉS